Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Liobios Chorba

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka czerwona 250 g
masło 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
cebula 2 szt.
marchew 1 szt.
por 2 szt.
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 szt.
wywar warzywny 2 litry
ocet winny 1 łyżka
koperek 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Liobios Chorba

W garnku rozpuścić masło z oliwą, dodać pokrojoną w kosteczkę marchewkę, seler, cebule i plasterki porów. Dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną (trwa to ok. 20 minut). Czosnek zmiażdżyć ze szczyptą soli i papryczką, dodać do warzyw wraz z miękką ugotowaną fasolką. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę i ocet.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak