Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą i truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt.
truskawki 250 g
ser feta 140 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ocet winny 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą i truskawkami

Sałatę i truskawki umyć, osuszyć. Fetę pokroić w niewielką kostkę. Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Truskawki pozbawić szypułek, przekroić na pół. Na dno szklanej miski położyć kawałki sałaty, na to połówki truskawek i kostki fety. Doprawić do smaku sosem wykonanym z oliwy, octu winnego, soli i pieprzu. Polać sałatkę sosem tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak