Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane parówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 7 szt.
ogórek konserwowy 2 szt.
cebula 1 szt.
ketchup 1/2 szkl.
ser gouda 130 g

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane parówki

Parówki naciąć wzdłuż, robiąc dość spore miejsce na farsz. Cebulkę i ogórki drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub pokroić w małą kostkę. Wymieszać wszystko i dodać pół szklanki ketchupu. Powstałym farszem napełnić zagłębienia w parówkach. Na blachę wyłożyć folię aluminiową i ułożyć parówki obok siebie. Zapiec w rozgrzanym piekarniku, w temp. 200 stopni przez około 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak