Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z frytkami i bukietem surówek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 3
przyprawa do kebaba
ziemniaki 1 kg
sól
zielona sałata 1 główka
młoda marchewka 1-2
ogórek świeży 1-2
koperek
papryczka ostra
kapusta młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z frytkami i bukietem surówek

Mięso obsypać przyprawa do kebaba dzien przed przygotowywaniem. Nabić ciasno na długie metalowe szpikulce do szaszłyka (można je pociąć na mniejsze kawałki żeby nie spadało). Mięso piec na grillu- powiesic szpikulec nie na siatce do pieczenia ale np. nad grillem czy w murowanym (ja tak zrobiłam) naczepić o takie boczne schodki. Należy uważać żeby do mięsa nie sięgnał ogień. Co jakis czas gdy boki będą upieczone ściągnąć patyk i ściąć wierzch mięsa. Powtarzac czynność aż upieczemy całość. Ścięte mięso wsypac na tackę do pieczenia na grillu i jeszcze chwile podpiec by było ciepłe.
Ziemniaki obrać i pokroić na frytki. Usmazyć i posolić.
Marchewkę obrac i zetrzec na tarce na grubych oczkach. Sałate i kapustę poszatkować. Ogórka obraca i pokroić. Pomidora pokroic w ćwiartki. Posypac koperkiem.
Podawać wszystko razem ścięte i podgrzane mięso z frytkami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 08.11.2011 20:06
super
jolanta19 08.11.2011 20:06
super
jolanta19 08.11.2011 20:06
super
Krzysztof18
Krzysztof18 03.11.2011 07:00
łał
monika154 30.09.2011 10:48
pycha
halina17 02.08.2011 14:12
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak