Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
pietruszka szt
marchew 2 szt
cytryna 1/2
seler
migdały 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie z migdałami

Rybę podzielić na dzwonki i natrzeć przyprawą do ryb, odstawić na 1 godz. Obrane warzywa ugotować z jedną łyżką migdałów. Do przygotowanego wywaru dać rybę i gotować ją na wolnym ogniu ok. 15 min. Żelatynę zalać małą ilością wody i odstawić aby spęczniała. Ugotowanego karpia wyciągnąć z wody, wywar przecedzić przez sitko i dodać żelatynę a jarzyny pokroić w kostkę. Do garnka włożyć rybę , pokrojone jarzyny i pokropić sokiem z cytryny. Wszystko zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.12.2012 08:53
warto spróbować
misia53 13.12.2012 08:52
być może wykorzystam wnet przepis.... święta tuż,tuż....
IZABELA29 28.06.2012 08:34
ciekawe
Anna138 13.03.2012 22:05
ciekawy przepis
Kuchareczekjeden 01.11.2011 02:06
super
Wacław 31.10.2011 21:50
fajny przepis !
Monika193
Monika193 30.09.2011 17:20
smaczny
smakoszek 26.09.2011 08:30
bardzo lubię karpia
Halusia 05.09.2011 20:55
Super!
Wafelek2601 05.08.2011 20:38
właśnie wybieram się na ryby, przepis może się przydać :)
eklerek 03.08.2011 21:39
fajny przrepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak