Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FARSZ NA PIEROGI Z KOMINKÓW

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kominki 0,7 KG
sól 1 ŁYŻKA
pieprz DO SMAKU
OSTRA MIESZANKA PRZYPRAW 3 ŁYŻKI

Przepis i sposób przygotowania na: FARSZ NA PIEROGI Z KOMINKÓW

Kominki należy opłukać, obciąć końcówki ( korzeń).
Do przygotowanego wcześniej garnka o takiej pojemności aby wszystkie grzyby się zmieściły nalać wody tak aby zostały w pokryte w pełni wodą. Dodać sól. Gotować około 40 minut na średnim ogniu. Następnie odcedzić za pomocą durszlaka i dodatkowo przyciskać np. łyżką czy widelcem aby były jak najmocniej odsączone z wody.

Gdy kominki będą już zimne ( można zalać zimną wodą ale ponownie mocno je z niej odsączyć) należy je skręcić przez maszynkę.

Dodać 1/2 łyżeczkę soli, pieprz oraz ostrą mieszankę przypraw.
Wszystko ze sobą wymieszać. Farsz gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 01.02.2013 13:50
dobry farsz
agogo2 01.02.2013 13:50
dobry farsz
agogo2 01.02.2013 13:50
dobry farsz
agogo2 01.02.2013 13:50
dobry farsz
Sroczka 22.02.2012 12:33
Takich grzybów jeszcze nigdy nie jadłam. Jestem ciekawa jak smakują.
mic 25.12.2011 22:33
ciekawy smak musi miec
Lidia6 17.09.2011 20:52
pycha takie pirogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak