Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK KRUSZONY Z BRZOSKWINIAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
margaryna 1,5 kostka
cukier 1 szkl.
jaja 7 sztuk
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
budyń waniliowy 1 sztuka
cukier waniliowy 1 sztuka
olejek pomarańczowy
rodzynki
brzoskwinie w puszce 1 puszka
twaróg 75 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK KRUSZONY Z BRZOSKWINIAMI

Pięć żółtek ucieramy z połową szklanki cukru i kostką margaryny na jednolitą masę. Dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na połowę. Jedną część kładziemy na blachę a drugą do zamrażarki. Resztę tłuszczu ucieramy z cukrem i dwoma całymi jajkami. Dodajemy budyń i cukier waniliowy, twaróg i pozostałe składniki. Ubijamy pianę z pięciu białek z dodatkiem szklanki cukru i dwóch łyżek mąki kartoflanej. Na ułożone ciasto wlewamy masę serową, kładziemy pokrojone brzoskwinie, wlewamy ubitą pianę i kładziemy pokruszone wcześniej zamrożone ciasto. Pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 27.07.2012 09:37
wspaniały
kamyk 25.04.2012 11:59
pycha
Ania67 20.01.2012 23:29
mniam
irenka 19.01.2012 20:27
pyszny,lubię
cooleczka 09.01.2012 17:23
pycha
Sylwia56
Sylwia56 10.11.2011 14:25
pyszny
Ewa111 23.08.2011 22:03
bardzo lubię taki sernik
ziutula
ziutula 07.08.2011 19:41
pyszne ciasto do kawusi...
marta1371 06.08.2011 20:26
Smaczny,mój ulubiony.Też taki robię,tylko mam trochę inny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak