Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka pikantne w syropie miodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 12
miód 3łyżki
sos sojowy 3łyżki
wino białe 1szkl
rosół 1szkl
cebule dymki 2
cukier łyżka
mąka ziemniaczana 1 1\\2łyżki
olej
Marynata do mięs pikantna Prymat 1torebka
imbir 3łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka pikantne w syropie miodowym

Skrzydełka przeciąć przez staw,dzieląc każde na dwa kawałki.Włożyć je na 5min do gotującej wody,odcedzić i włożyć na 3godziny w marynatę,rozprowadzoną w 2łyżkach oleju.Olej rozgrzać na patelni,dodać do niego cukier.Gdy zbrązowieje ,dodać odcedzone i obtoczone w mące skrzydełka,pokrojoną dymkę,imbir,sos sojowy.Wszystkie składniki smażyć 10min,mieszając od czasu do czasu.Dolać wino i rosół,pozostawić na małym ogniu 10min.Dodać miód,gdy sos zgęstnieje danie jest gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak