Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
mąka 5 łyzek
cukier 5 łyzek
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
kakao 1 łyzka
masa
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 1
mleko 0,5 l
Polewa:
brązowy cukier 3/4 szklanki
śmietana 30% 200 ml
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelek

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół.
Przygotowac budyń. Przestudzić. Masło utrzeć na puch. Dodawać po łyzce budyniu cały czas miksując. Przełożyc biszkopty.
Cukier wsypac do rondla i podgrzac gdy się rozpuści dodac śmietanę i energicznie wymieszać. Lekko przestudzić i polac na biszkopt. Posypac pokrojonymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 18.04.2012 16:58
pychota !
rutynka 13.12.2011 13:55
niebo w gębie:)
emilia11 04.08.2011 18:12
proste a smaczne
ewasylwia 02.08.2011 11:41
to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak