Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hot dogi z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 10 sztuk
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 sztuka
ser żółty 30 dkg
Ciasto:
drożdże 5 dkg
jajko 1
sól 1 łyżeczka
mleko 0,5 szklanki
olej 2 łyżki
mąka 2,5 szklanki
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Hot dogi z pieczarkami

Cebule i pieczarki kroimy i razem smażymy. Doprawiamy wg uznania. Ser kroimy na plasterki. Drożdże rozpuszczamy z cukrem i sola. Mleko podgrzewamy z olejem. Do drozdzy dodajemy jajko, następnie mleko. Wsypujemy makę i wyrabiamy ciast (używam miski tupperware). Odstawiamy do wyrośniecia (miska 2 razy się otworzy). Następnei ciasto walkujemy i tniemy jak na rogaliki. Każdą cześc smarujemy ketchupem i nakładamy ser, pieczarki i parówkę. Zwijamy i pieczemy ok. 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak