Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek ptysiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
mąka 5dag
sól szczypta
starta gałka muszkatołowa
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek ptysiowy

Wszystkie składniki wymieszać za pomocą mątewki.W rondlu rozgrzać tłuszcz.Przez sito o dużych oczkach wlać na rozgrzany tłuszcz ciasto.Gdy groszek będzie jasnobrązowy ,wyjąć go łyżką cedzakową i odsączyć na papierze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak