Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella jarska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
fasolka szaragowa
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Paella jarska

# 1/2 strąka papryki czerwonej
# 1/2 strąka papryki zielonej i żółtej
# 1 średnia cebula
# 2 ząbki czosnku
# 15 dkg pieczarek
# 15 dkg fasolki szparagowej
# ok. 25 dkg ryżu
# 3 łyżki oliwy
# sól
# pieprz
# kurkuma
# 2i 1/2 szklanki bulionu

Wykonanie:
Czosnek drobno posiekać , cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na dużej patelni na 3 łyżkach oliwy.Oczyścić i pokroić pieczarki , fasolkę poprzecinać i dorzucić do patelni, smażyć kilka minut.Do warzyw dosypać ryżu , zalać bulionem , wsypać kurkumę (wedle upodobania)i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 15 minut, mieszając od czasu do czasu aby ryż się nie przypalił. Na końcu przyprawić solą i pieprzem i podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.09.2013 10:06
pięknie podane
alaaa 15.08.2012 21:41
same pyszności u ciebie
treonina 06.06.2012 17:16
ciekawy przepis!
Monika-twin 15.05.2012 18:57
fajny przepis
Kuchareczka2 15.05.2012 13:57
pychotka
ewaa 27.10.2011 22:12
super
Wafelek2601 12.10.2011 09:41
fajny przepis
smakowita 26.09.2011 22:22
z warzywami też jest smaczna
m1monika 25.09.2011 10:10
fajne
ben-ka 18.09.2011 19:52
fajne jedzonko:)
maciek7 19.08.2011 20:43
pycha
barbara11561 06.08.2011 14:39
pyszne
anemon 03.08.2011 07:26
Moje smaki, takie lubię.
Natalia/tubisiek 02.08.2011 20:18
fajnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak