Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 30 dag
masło 25 dag
mąka 50 dag
jaja 4
mleko 1 niepełna szklanka
kakao 4 łyżki
proszek do pieczenia łyżeczka
cukier puder
cukier waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa babka

Masło ucieramy z cukrami i żółtkiem. Dodajemy do masy wymieszaną z proszkiem mąkę. Następnie kakao, mleko i ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok 1h. Gotową babkę można posypac cukrem pudrem lub polac czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak