Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
cukier wanilinowy 2 szt
cukier 2 szkl
woda 1/2 szkl
kakao 6 łyżek
mleko w proszku 3/4 op

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada.

Margarynę,cukier,cukry wanilinowe,wodę i kakao włożyć do garnka i zagotować.
Przelać masę do makutry i ciągle mieszając wsypywać mleko w proszku do momentu uzyskania jednolitej masy.Czekoladę wyłożyć na tacę,wstawić do lodówki na ok.1 godzinę a następnie pokroic na małe części.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.06.2013 09:51
Palce lizać
wiola333 17.03.2013 10:50
bardzo smakowicie
alaaa 06.02.2013 19:54
dawno temu robiła, już zapomniałam dzięki za przypomnienie
caralajna 26.01.2013 07:40
ciekawy przepis
m1monika 09.02.2012 18:37
pycha
kuklik 27.12.2011 17:14
domowe słodkośi
MAŁY 10.08.2011 12:19
słodkości
barbara11561 04.08.2011 11:53
warto sobie po latach przypomnieć dawne smaki,jak były puste półki w sklepach
IZABELA29 03.08.2011 09:00
można dodać rodzynki lub orzechy włoskie. Mama robiła dawno temu ale hurtowo, bo dzieci w bloku było sporo i każdy chciał kawałek
IZABELA29 03.08.2011 08:59
smak z dzieciństwa
anemon 03.08.2011 08:02
Taka mała, domowa fabryczka czekolady, to coś dla mnie.
ben-ka 02.08.2011 11:28
czasami się udaje:)
misia53 02.08.2011 11:19
Beniu , ciebie nic nie zaskoczy ......wszystko poradzisz!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak