Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z łososia na grila

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z łososia 1/2 kg
boczek 30 dkg
czosnek 1 ząbek
oliwa 5 łyżek
cytryna 3 sztuki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z łososia na grila

Filety i boczek pokroić na kawałki. Posypać je solą i pieprzem. Rybę skropić sokiem z cytryny i oliwą. Boczek natrzeć czosnkiem. Cytryny wyszorować, sparzyć i pokroić w ćwiartki. Na szpadki nadziać boczek, łososia i cytryny. Tak przygotowane szaszłyki grillować na aluminiowych tackach po 10 minut z każdej strony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak