Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 1 szklanka
maślanka 1 szklanka
jajko 3
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
likier kokosowy 6 łyżek
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jagody 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe z jagodami

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, likier oraz maślankę i miksować jeszcze kilka minut. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Dodać wiórki kokosowe. Kiedy ciasto jest gładkie przełożyć do formy. Na wierzchu rozłożyć jagody. Ciasto wstawić do nahrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 1 godzinę. Po wystudzeniu można posyapć cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.12.2011 18:15
fajny przepis
Mysiunia 25.09.2011 19:11
przepraszam za kilka tych samych komentarzy ale cos się u mnie zacieło
Mysiunia 25.09.2011 19:09
wyśmienite:)
Mysiunia 25.09.2011 19:09
wyśmienite:)
Mysiunia 25.09.2011 19:09
wyśmienite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak