Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w cieście naleśnikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
mąka naleśnikowa 1 opakowanie
olej 1/4 litra
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w cieście naleśnikowym

Z oczyszczonych rydzy zostawić tylko główki. Przygotować ciasto naleśnikowe. Rozgrzać olej na patelni. Grzyby nadziewać na widelec, maczać w cieście, smażyć po kilka, jak pączki. Szybko wyjmować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.10.2012 10:06
uwielbiam rydze w cieście;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak