Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowiki duszone w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 1/2 kg
masło 5 łyżek
cebula 3 sztuki
sól
pieprz
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Borowiki duszone w śmietanie

Grzyby oczyścić, dokładnie umyć, pociąć w paski. Sparzyć, odcedzić, przełożyć do rondla. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle, dodać grzyby, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić do tej pory, aż grzyby będą usmażone. Następnie doprawić śmietaną, dalej dusić aż zrobi się gęsta, zawiesista potrawa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak