Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowy z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
Kucharek i pieprz do smaku
makaron 300 gram
kostka rosołowa 2 sztuki
pręga wołowa 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowy z makaronem

Mięso umyć kilkakrotnie, zalać wodą zagotować. Wyjąć szumowiny. Dodać kostki rosołowe. Jarzyny umyć, obrać i dodać do wywaru. Gotować do miękkości mięsa. Doprawić kucharkiem i pieprzem. Ugotować osobno makaron. Makaron odcedzić, przelać wodą i po osączeniu rozdzielić do talerzy. Zalać wrzącym rosołem. Udekorować ugotowaną w rosole marchewką i świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.01.2012 10:03
apetyczne
Seba 18.06.2011 13:42
mój ulubiony
annamariakowalczyk3 10.09.2010 08:05
mniam,uwielbiam.
lucyna15
lucyna15 21.06.2010 22:05
super zdjecia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak