Rosół wołowy z makaronem

Rosół wołowy z makaronem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • Kucharek i pieprz

    do smaku
  • makaron

    300 gram
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • pręga wołowa

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć kilkakrotnie, zalać wodą zagotować. Wyjąć szumowiny. Dodać kostki rosołowe. Jarzyny umyć, obrać i dodać do wywaru. Gotować do miękkości mięsa. Doprawić kucharkiem i pieprzem. Ugotować osobno makaron. Makaron odcedzić, przelać wodą i po osączeniu rozdzielić do talerzy. Zalać wrzącym rosołem. Udekorować ugotowaną w rosole marchewką i świeżą natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

28.01.2012 10:03
apetyczne

Seba

18.06.2011 13:42
mój ulubiony

annamariakowalczyk3

10.09.2010 08:05
mniam,uwielbiam.

lucyna15

21.06.2010 22:05
super zdjecia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat