Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane rydze z Podlasia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
woda 4 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
sól 1 łyżka
cukier 1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 6 ziarenek
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane rydze z Podlasia

Rydze przebrać i ugotować ok. 30 minut. Z podanych składników przyrządzić marynatę, zagotować i włożyć na wrzątek pokrojoną cebulkę w talarki. Grzybki włożyć do słoiczków, do każdego słoiczka włożyć trochę cebuli a następnie zalać wrzącą zalewą, zakręcić słoiczki, odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia. Grzybków nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak