Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
woda 1 litr
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżki
czosnek 10 szt
marchew 1 szt
koper do smaku
chrzan świeży do smaku
cebula 1 szt
ocet 10 % 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserowe

Zalewa - ugotuj wodę z octem, cukrem i solą.
Ogórki dobrze wymocz w zimnej wodzie, a następnie ułóż w słoikach i dodaj po 2-3 ząbki czosnku, ziele angielskie, kilka krążków marchwi, kilka ziaren pieprzu, 2 -3 plasterki cebuli, korzeń chrzanu i koper.
Ogórki należy zalać zalewą i pasteryzować przez kilka minut. Po wyciągnięciu należy zakręć słoiki i postawić do góry wieczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 02.07.2013 01:16
idealny dodatek
MagdaXXX 24.03.2013 09:33
moje ulubione
olkaaa 19.09.2012 09:16
bardzo lubię
Katarzyna59 08.07.2012 10:53
bardzo smacznie wyglądają, lubię je
edi 15.06.2012 21:18
wyglądają przepysznie:)
kamyk 04.06.2012 08:48
lubię takie ogórki
kate.500 22.11.2011 14:28
Zdjęcia są zrobione z dużego przybliżenia, dlatego ogórki wydają się być większe niż w rzeczywistości.
SmacznaPyza 02.08.2011 10:42
zakręcić słoiki dopiero po pasteryzacji?! pierwsze słyszę .... a tak w ogóle to nie pomyliłaś przez przypadek zdjęć? te ogórki wyglądają na kiszone
szyba 02.08.2011 07:57
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak