Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki mielone z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 0,75 kg
marchew 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mleko 0,3 szklanki
tłuszcz do smażenia
bułka 1 mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki mielone z marchewką

Marchew obieramy, opłukujemy iścieramy na tarce do warzyw. Do marchwi dodajemy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy namoczoną w mleku a następnie odciśniętą bułką mleczną oraz bułkę tartą - tyle by masa miała odpowiednią konsystencję i dawało się formować zraziki. Doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy zraziki na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.05.2012 07:30
fajne
halinka1011 02.08.2011 07:46
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak