Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
ser mozarella 1 szt
bagietka 3 szt
oregano do smaku
sos boloński do smaku
bazylia świeża do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta

Sos boloński należy przygotować zgodnie z przepisem - może to być kupiony gotowy sos, jak i przepis własny. Do sosu dodajemy mięso mielone. Mięso podsmażamy przez ok kwadrans. Bagietki przekrawamy na pół i układamy na nich sos boloński z mięskiem. Na wierzchu układamy plasterki sera i posypujemy oregano. Opcjonalnie można użyć także bazylii - najlepiej świeżej. Zapiekamy w mocno nagrzanym piekarniku przez ok 5 min. Posypać oregano i bazylia można także po wyjęciu z piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.09.2013 13:21
smaczna kolacja
olkaaa 29.05.2013 07:31
rewelacyjny przepis
caralajna 27.09.2012 13:18
super
Katarzyna59 23.08.2012 16:50
super
Katarzyna56 04.05.2012 11:39
Ciekawy pomysł:o)
Iwona30 02.03.2012 08:15
pyszne
anula250 20.02.2012 16:05
Uwielbiam :)
Sylwia56
Sylwia56 15.09.2011 20:35
super
halinka1011 02.08.2011 07:45
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak