Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki śledziowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60dag
wędzony boczek 20dag
cebula 1
jajko 1
mąka 10dag
pieprz
majeranek
Kwas cytrynowy Prymat
olej
śledzie 85dag (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki śledziowe

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie,oczyścić i obrać z ości.Opłukać i pokroić w drobną kostkę.Umyte ,obrane ziemniaki zetrzeć na tarce i lekko odcisnąć sok.Boczek i cebulę pokroić i przesmażyć.Wszystkie składniki połączyć,dodać jajko,mąkę i przyprawy.Wymieszać i formować placuszki,które smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.09.2011 00:31
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak