Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w warzywnym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
kajzerka 1 sztuka
jaja 1 sztuka
marchew 1 sztuka
kalafior 5 różyczek
pietruszka 1/2 sztuka
seler 1/4 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w warzywnym sosie

Pulpety:
Kajzerkę namoczyć w mleku, dodać do mięsa z jajkiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko wyrobić i formować w małe kulki.
Sos:
Warzywa obrać, pokroić drobno lub zetrzeć na tartce, kalafior rozdrobnić, następnie całość zalać 0,75l wody i dodać koncentrat. Następnie gotować przez 15 min.
Do sosu dorzucić pulpety i gotować przez kolejne 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.10.2012 10:07
mniamm jak ja dawno jadłem pulpety....
Anna152 03.10.2012 20:17
super
AURELKA 08.09.2012 22:14
pyszne
mic 30.06.2012 18:33
pulpety takze czasem robie
owca441 06.08.2011 22:53
smaczne
kuklik 03.08.2011 16:41
apetyczne
Joanna60 02.08.2011 10:05
poezja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak