Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jajkiem sadzonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szchab 4 plastry
jaja 5 sztuk
mąka 1/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jajkiem sadzonym

Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jednym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Na osobnej patelni rozgrzać tłuszczu. Usmażyć pojedyńczo pozostałe 4 jajka, każde położyć na mięsie. Podawać odrazu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 12.04.2013 11:18
świetny pomysł
Andysz 27.10.2012 10:08
mmmmmm mięsko, pychota!!!;]
ben-ka 12.10.2012 09:35
a ja tek robię bo to świetne kotlety.
Aneta41 14.03.2012 18:31
pierwsze slysze:)
aga130982 06.02.2012 10:05
pycha
mirosława4 21.11.2011 15:57
ciekawy pomysł
smakoszek 09.11.2011 09:50
świetny
Dorian 31.10.2011 16:13
ciekawe połączenie
Wacław 12.10.2011 10:43
pychaa !
Tika4444 10.10.2011 12:20
super przepis
Monika193
Monika193 27.09.2011 20:50
fajny pomysł
Wafelek2601 26.09.2011 10:45
pyszny
Natalia/tubisiek 20.09.2011 07:29
fajne
berys18 12.08.2011 08:58
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak