Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 1 kg
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek
ketchup łagodny
rosołek wołowy
margaryna 5 dkg
cebulka mała
mąka 1 łyżka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2lub 3 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Łopatkę umyć osuszyć i pokroić w miarę drobne kostki.Tłuste odkroić.Rozgrzać na patelni tłuszcz i na gorący włożyć pokrojoną łopatkę.Smażyć tak długo aż mięsko się zrumieni.Podlać wodą dodać przyprawę Prymat 2 lub 3 małe łyżeczki, czosnek,2 listki laurowe i 3 ziela angielskie.Dusić pod przykryciem ok 40 minut.Gdy mięsko będzie prawie miękkie na drugiej mniejszej patelni zrumienić cebulkę na niewielkiej ilości tłuszczu dodać do gulaszu.Do wolno gotującego się mięsa dodać rosołek i 2 łyżki ketchupu. Na koniec dodać łyżkę mąki rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.Całość zagotować.Podawać z chlebkiem, bądź młodymi ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 06.08.2011 21:55
lubię taki gulasz,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak