Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafelki z kremem budyniowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże wafle
budyń czekoladowy
ewentualnie cukier
mleko
masło roślinne 250g

Przepis i sposób przygotowania na: Wafelki z kremem budyniowym

Ugotować budyń z dodatkiem cukru (jeśli nie ma go w proszku budyniowym) i schłodzić. Następnie zmiksować razem z masłem (zazwyczaj kostka masła,250g przy budyniu na 500ml mleka). Schować gotowy krem do lodówki na kilka min. W tym czasie z wafli wycinać prostokąty lub kwadraty tej samej wielkości. Przekładać kremem wafelki (jeden batonik z 3 prostokątów).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wokalista 20.12.2011 10:13
mniam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak