Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
mięso mielone 0,5kg
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
żółtko jajek
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Obrane pieczarki pozbawiamy ogonków. Gotujemy w osolonej wodzie.
Farsz: mięso mielone mieszamy z żółtkiem dodajemy sól, pieprz i vegetę. Przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Pieczarki maczamy w jajku z dodatkiem soli i obtaczamy w bułce i smażymy na patelni z dodatkiem oleju. do momentu zarumienienia się bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak