Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dwa w jednym czyli cielecina w sosie z tunczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawalek kulki cielecej
sól
pieprz
szklanka i lyzka gestego pikantnego majonezu
zielenina
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: dwa w jednym czyli cielecina w sosie z tunczyka

cielecine po dokladnym wytarciu skropiona octem sciuereczka nacieramy sola i pieprzem rumienimy na rozgrzanym tluszczu ze wszystkich stron przekladamy do brytfanny podlewamy niewielka iloscia wody i dusimy do miekkosci pod przykryciem przygotowujemy sos odsaczone z zalewy kawalki tunczyka wkladamy do miksera dodajemy majonez rozcieramy az sos bedzie jednolity gladki lekko puszysty mozna troche dodac zimnego sosu z pieczeni cielecej cienkie plastry cieleciny rozkladamy na polmisku zalewamy sosem polmisek szczelnie owijamy w folie aluminiowa i wstawiamy na godzine do lodowki przed podaniem przybieramy zielenina i rozyczkami z majonezu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Eytfornyrzeźnik 05.11.2022 23:32
Zdjęcie i przepis z książki kucharskiej
Kate131 12.12.2011 09:20
szkoda,ze zdjecie zksiazki...
Małgorzata113 26.07.2010 11:24
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak