Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
bulion 1,5 litra
marchewka 2 sztuki
kiełbasa 1 laska
ziemniaki 5 sztuk
ziele angielskie do smaku
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Marchewkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kiełbaskę również pokroić w kostkę. Zalać bulionem i doprawić do smaku. Zagotować. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki i dodać do gotującego się bulionu i jeszcze chwilkę podgotować. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 13.12.2013 15:41
Idealny na te porę roku:)
olkaaa 30.08.2013 07:40
uwielbiam kapuśniak
Wafelek2601 14.01.2013 11:17
Super
RenataZ-et 25.12.2012 18:34
bardzo lubię
mirosława4 25.11.2012 22:06
smaczna zupka
IKrakowianka 18.03.2012 22:32
wyśmienity
novita23 27.09.2011 09:08
uwielbiam
Monika193
Monika193 15.08.2011 23:07
pyszny
Wacław 07.08.2011 18:11
pyszna zupka !
IlonaAlbertos 04.08.2011 22:23
Uwielbiam takie kapuśniaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak