Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowo-wieprzowa:

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek
bulion drobiowy 1 kostka
por 1/2 szt.
seler 1/8 szt.
pietruszka 1 szt.
marchew 2 szt.
nóżki wieprzowe 1 szt.
golonka wieprzowa 1 szt. mała
udka z kurczaka 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziele angielskie 4 szt.
jajko ugotowane na twardo 4 szt.
natka pietruszki 2 łyżki (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowo-wieprzowa:

Oczyszczone i podzielone na kawałki mięso zalać wodą . Dodać ziele angielskie, liście laurowe i kostkę bulionu drobiowego . Gotować przez 2 godziny . Dodać warzywa i gotować jeszcze przez 30 minut . Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić ( powinno zostać ok. 1 litra wywaru. Mięso oddzielić od kości i rozdrobnić .( tłuszcze z nóżki i golonki rozetrzeć na miazgę . Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą , dodać do wywaru . Wywar doprawić maggi. Na dno foremki do babki z kominkiem ( lub innej miski ) położyć plasterki marchewki ósemki jajek na twardo. Posypać natką pietruszki. Włożyć mięso i zalać wywarem . Zostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 18.03.2011 22:28
Bardzo pomysłowy sposób z tą foremką babkową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak