Galareta drobiowo-wieprzowa:

Galareta drobiowo-wieprzowa:

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • por

    1/2 szt.
  • seler

    1/8 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • nóżki wieprzowe

    1 szt.
  • golonka wieprzowa

    1 szt. mała
  • udka z kurczaka

    2 szt.
  • liść laurowy

    3 szt.
  • ziele angielskie

    4 szt.
  • jaja na twardo

    4 szt.
  • natka pietruszki

    2 łyżki (posiekana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i podzielone na kawałki mięso zalać wodą . Dodać ziele angielskie, liście laurowe i kostkę bulionu drobiowego . Gotować przez 2 godziny . Dodać warzywa i gotować jeszcze przez 30 minut . Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić ( powinno zostać ok. 1 litra wywaru. Mięso oddzielić od kości i rozdrobnić .( tłuszcze z nóżki i golonki rozetrzeć na miazgę . Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą , dodać do wywaru . Wywar doprawić maggi. Na dno foremki do babki z kominkiem ( lub innej miski ) położyć plasterki marchewki ósemki jajek na twardo. Posypać natką pietruszki. Włożyć mięso i zalać wywarem . Zostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

18.03.2011 22:28
Bardzo pomysłowy sposób z tą foremką babkową.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat