Pierogi z mięsem mielonym i omastą

Pierogi z mięsem mielonym i omastą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    szczypta
  • woda

    3/4 szklanki
  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    2 sztuki
  • kiełbasa zwyczajna

    1 laska
  • czosnek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • tłuszcz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Przygotować farsz - Mięso mielone podsmażyć na patelni z przyprawami oraz pokrojoną w kostkę jedna cebulą.
Omasta - kiełbasę pokroić w plasterki a następnie każdy plasterek na ćwiartki. Cebulę pokroić w piórka. Przyprawić oraz podsmażyć.
Mąkę przesiać, dodać jajko oraz sól i zagniatać, dodając wody. Ciasto powinno być elastyczne i jednolite. Gotowe rozwałkować i za pomocą szklanki powycinać koła. Na każdy kawałek nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie skleić. Pierożki wkładać do gotującej się lekko osolonej wody i gotować aż wypłyną na powierzchnię. Gotowe podawać z omastą. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

04.02.2014 10:44
takich jeszcze nie jadłam

olkaaa

31.08.2013 09:23
moje ulubione

RenataZ-et

18.04.2013 20:21
bardzo smaczne są takie pierogi

Wafelek2601

07.12.2012 10:12
Bardzo dobre

IKrakowianka

06.04.2012 22:57
najlepsze!

monika141

09.09.2011 10:19
pycha

pigila

06.09.2011 08:01
mniam, mniam

Wacław

07.08.2011 18:09
pyszne

Beatris

06.08.2011 10:53
Uwielbiam takie pierożki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat