Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem mielonym i omastą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 1 sztuka
sól szczypta
woda 3/4 szklanki
mięso mielone 500 g
cebula 2 sztuki
kiełbasa zwyczajna 1 laska
czosnek do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem mielonym i omastą

Przygotować farsz - Mięso mielone podsmażyć na patelni z przyprawami oraz pokrojoną w kostkę jedna cebulą.
Omasta - kiełbasę pokroić w plasterki a następnie każdy plasterek na ćwiartki. Cebulę pokroić w piórka. Przyprawić oraz podsmażyć.
Mąkę przesiać, dodać jajko oraz sól i zagniatać, dodając wody. Ciasto powinno być elastyczne i jednolite. Gotowe rozwałkować i za pomocą szklanki powycinać koła. Na każdy kawałek nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie skleić. Pierożki wkładać do gotującej się lekko osolonej wody i gotować aż wypłyną na powierzchnię. Gotowe podawać z omastą. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 04.02.2014 10:44
takich jeszcze nie jadłam
olkaaa 31.08.2013 09:23
moje ulubione
RenataZ-et 18.04.2013 20:21
bardzo smaczne są takie pierogi
Wafelek2601 07.12.2012 10:12
Bardzo dobre
IKrakowianka 06.04.2012 22:57
najlepsze!
monika141 09.09.2011 10:19
pycha
pigila
pigila 06.09.2011 08:01
mniam, mniam
Wacław 07.08.2011 18:09
pyszne
Beatris 06.08.2011 10:53
Uwielbiam takie pierożki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak