Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowy deser z budyniu i kisielu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 3 szkl.
woda 3 szt.
cukier 6 łyżek
bita śmietana 1 szkl.
czekolada mleczna 30 g
kisiel wiśniowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowy deser z budyniu i kisielu

Budyń rozrabiamy w 1 szklance mleka, resztę mleka zagotowujemy, dodajemy cukier. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy. Kisiel gotujemy tak samo jak budyń, tyle że na wodzie. W szklaneczkach układamy na przemian gorący budyń i kisiel. Wierzch dekorujemy kleksem bitej śmietany i wiórkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 05.12.2011 11:54
bardzo pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak