Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz kartoflany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki w mundurkach 1kg
wędzony boczek 25dag
cebule 2
sól
pieprz
rosół
konserwa mięsna
śmietana 1\\2szkl
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz kartoflany

Boczek stopić,dodać posiekaną cebulę usmażoną na złoty kolor.Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.Oczyścić,wymoczyć i posiekać grzyby.Wszystko to wrzucić do boczku i poddusić 15min.Dodać sól,pieprz i ostrą paprykę.Podlać rosołem i pogotować 20min.Gdy ziemniaki będą miękkie ,dodać konserwę mięsną.Całość zalać śmietaną i posypać umytym posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 14.12.2011 14:46
mniam,mniam
Robert10 14.12.2011 05:18
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak