Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń ze świeżej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 55dag
bułka czerstwa 6dag
mleko 1\\2szkl
cebula 4dag
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 2dag
tłuszcz 5dag
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ze świeżej kapusty

Formę budyniową wysmarować masłem i posypać tartą bułką.Kapustę umyć i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko.Odcedzić i ostudzić.Cebulę zrumienić na tłuszczu.Namoczoną w mleku bułkę,cebulę i kapustę przepuścić przez maszynkę.Tłuszcz utrzeć z żółtkami,wymieszać z kapustą,tartą bułką i ubitą ubitą pianą,osolić,dodać pieprzu.Wyłożyć do formy budyniowej ,szczelnie zamknąć i wstawić do wrzącej wody gotować 40min.Budyń wyłożyć na półmisek,pokroić na porcje.Osobno podawać masło ze zrumienioną bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak