Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódki z jajek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
żółta papryka 1 kawałek
natka pietruszki 5 gałązek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka czerwona 1 kawałek
ser gouda 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Łódki z jajek

Jaja ugotować na twardo i przekroić wzdłuż. Ułożyć na talerzu, na którym łódki zostaną podane. Plasterki sera nabijamy na wykałaczki (jako żagiel). Wbijamy w jajko. Udekorować trójkącikami wyciętymi z papryki oraz gałązkami natki pietruszki. Oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/Madija 15.07.2012 14:42
fajne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak