Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulionetka własna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka bez skóry 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
pieprz 10 sztuk
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bulionetka własna

Przygotowania:
1.Mięso płukamy.Następnie moczymy ok. 2 godzin.Zalewamy świeżą wodą(4litry).Wszystko zagotowujemy i odszumowujemy.Następnie wrzucamy warzywa obrane i przyprawy.Gotujemy pół godziny.Dodajemy kostkę rosołową.Gotujemy jeszcze pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.10.2012 11:40
fajna
Margo1 01.10.2012 11:40
fajna
Margo1 01.10.2012 11:40
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak