Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki tradycyjne

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
mięso mielone 0.5kg
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
ryż 1 torebka
jajko
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki tradycyjne

Kapustę gotujemy. Ryż gotujemy na sypko i studzimy. Ryż mieszamy z mięsem, jajkiem i przyprawiamy do smaku. Z kapusty oddzielamy liście. Farszem napełniamy liście i zwijamy gołąbki. Układamy w naczyniu. Zalewamy wodą gotowaną. Dodajemy koncentrat.Gotujemy do miękkości kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak