Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO Z MARCHEWKĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 kg
mięso wieprzowe 1/4 kg
cebula 2
ocet 1 łyzka
cukier 1 łyżka
olej do smażenia
sól, pieprz, Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO Z MARCHEWKĄ

Marchewkę kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie z 1/2 łyzki cukru aż będzie miękka. Cebule obieramy i kroimy. Mięso obieramy i kroimy w kostkę. Smazymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 10 minut. Do miesa dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy dale, po chwili dodajemy ugotowaną marchewkę. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz Kucharkiem do smaku. Na koniec smażenia dodajemy ocet i dusimy jeszcze chwilkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.10.2010 00:03
super
Ewa111 11.08.2010 18:15
Taki marchewkowy gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak