Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 4 filety
koperek 1 pęczek
bułka czerstwa 1 szt
masło 3 łyżeczki
sól, pieprz
śmietana 12% 1 mały kubek
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety rybne

Filety kroimy na mniejsze kawałki, blendujemy z koperkiem(1/2) posiekanym uprzednio, i żółtkiem, dodajemy bułkę namoczoną w wodzie lub mleku i odciśniętą. Rękami ugniatamy na jednolitą masę i lepimy niewielkie (orzech włoski) kulki. Kulki wrzucamy na osoloną gorąca nie wrzącą wodę. Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy śmietanę i pozostałą część kopru. Mieszamy - nie zagotowujemy. Polewamy sosem pulpety. Można zagęścić sos mąką jak ktoś lubi. Należy doprawić do smaku wedle upodobań. Można podawać dzieciom pow. 1 roku życia osobą na lekkiej diecie, w zależności od dobranych przypraw. Podawać z pure ziemniaczanym lub ryżem i warzywami :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak