Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rzodkiewkowo-serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litry
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniak 3 szt.
rzodkiewka 2 pęczki
masło 1 łyżka
serek topiony 100 g
koperek 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rzodkiewkowo-serowa

Gotujemy wywar mięsno-warzywny, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Obrane i umyte rzodkiewki ścieramy na tarce na dużych oczkach i smażymy krótko na maśle. Wrzucamy do wywaru. Na koniec dodajemy topiony serek śmietankowy i mieszamy, aż się rozpuści (łatwiej jest wymieszać w osobnym naczyniu, a potem dodać do garnka). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 25.01.2012 09:12
Zupy rzodkiewkowej jeszcze nie jad?am :)
Adam12 11.10.2011 12:51
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak