Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z kiełbasą zwyczajną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 20 dag
kiełbasa wiejska 10 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidor 2 sztuki
boczek wędzony 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z kiełbasą zwyczajną

Rozgrzać patelnie, na której nalany jest olej. Kaszankę zdjąć z kiszki. Rozdrobnić na małe kawałeczki. Dodać kiełbaskę pokrojoną w kawałeczki oraz boczek- co chwile mieszając.. Po około 4 minutach dodać pokrojoną w kawałeczki cebulkę. Doprawić. Przykryć pokrywką. Smażyć na małym ogniu około 5 minut mieszając co chwilę.

Wszystko wyłożyć na talerzyk.


Pomidorki pokroić w plasterki czy jak kto woli np. na ćwiartki. Posypać solą i pieprzem.

Dodać do przygotowanego jedzenia znajdującego się na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 26.11.2012 17:36
prosto i smaczne
gacopierz23 14.09.2012 21:21
ciekawe
Marzena34 07.01.2012 17:29
fajne połaczenie
mic 23.12.2011 22:26
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak