Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cupa cebulowa babci Ani

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
ser żółty 3 plasterki
wino białe 3/4 szklanki
bulion 2,5 szklanki
mąka 1,5 łyżki
oliwa 2 łyżki
kminek
sól
pieprz
bagietka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cupa cebulowa babci Ani

Cebulę pokroić na talarki. Podsmażyć na oliwie. Dodać mąkę i zasmażyć. Wlać bulion, wino i wymieszać. Gotować do momentu aż zupa będzie jasno brązowa. Doprawić do smaku. W miskach żaroodpornych ułóż nieduże kromki bagietki z pokrojonymi plasterkami sera. Zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 29.09.2011 13:37
hehe, fajna cupa :)
Misiek1 19.09.2011 08:03
Przepis bardzo mi się podoba:)
Kate131 05.09.2011 07:53
pyszna
KasiaK90 02.08.2011 15:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak