Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jajeczny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżeczki
cukier 1 szklanka
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jajeczny

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, wymieszać na parze. Dodać stopniowo sok z cytryny, żelatynę rozprowadzić w ciepłej wodzie. Dodać do masy. Ubić. Krem przełożyć do miski, dać do lodówki. Przed podaniem udekorować ubitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 13.11.2012 09:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak