Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
sól do smaku
słodzik - lub cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na ciepło

Fasolkę myjemy i obcinamy. Na ok 1 kg fasolki potrzeba ok 1,5 litr wody z 1 łyżką soli i 1 -1,5 łyżeczką cukru bądź słodzika. Gotujemy do miękkości, ok 20-30 min.
Opcjonalnie fasolkę można podawać z bułką tartą zarumienioną na masełku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 20.09.2013 00:03
bardzo lubię fasolkę
Krystyna32 13.08.2013 19:19
też taką robię
ben-ka 07.07.2013 10:42
Lubię fasolkę,teraz się ją zajadam.
Iwusia 04.12.2012 22:27
bardzo lubię
olkaaa 25.05.2012 07:43
extra
Iwona30 09.03.2012 08:36
pyszne:)
anula250 01.03.2012 15:52
Bardzo lubię szparagową :)
krokodyl 07.01.2012 23:10
jedno z moich ulubionych dań
sunnymood 14.11.2011 11:08
pyycha:) szkoda, że już po sezonie
calliope 30.10.2011 08:33
uwielbiam taką fasolkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak