Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na kości

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3/4 szklanki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
woda 6 szklanek
sól
kości schabowe 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na kości

Kość włożyć do garnka. Zalać 6 szklankami wody, wsyp łyżeczkę soli, przepłukaną kaszę, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszkę. Dodać liść laurowy, ziele angielskie. Gotuj aż kasza będzie miękka. Wyjmij kość, dodaj do mięsa i przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 05.05.2012 08:24
dawno nie robilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak