Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka chalwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
jaja 7 szt.
cukier 2 szkl.
margaryna 1 szt.
mąka 2 szkl.
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
kakao 2 lyzeczki
wiórka kokosowe 10 dag
jabłka 1.5 kg
cynamon Prymat
Polewa:
margaryna 10 dag
cukier 0.5 szkl.
mleko 4 lyzki
chalwa waniliowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka chalwowa

7 jajek ,szklanke cukru i margaryne dokladnie ucieramy,dodajemy make,proszek i piane z 2 bialek.Ciasto dzielimy na dwie czesci ,do jednej dodajemy kakao .Pozostale 5 bialek ubijamy rowniez na piane ala dodajemy do niej wiorka kokosowe i 1 szkl. cukru. jablka scieramy na tarce,dodajemy cynamon.Skladniki ma polewe rozpuszczamy razem.Na blache ukladamy kolejno ciasto ciemne na to wykladamy piane z kokosem ,starte jablka a na jablka ciasto jasne.Wkladamy do piekarnika i pieczemy 45 minut .Przygotowna polewa smarujemy ciasto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 18.04.2012 10:28
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak