Tarta jamajska z ananasem

Tarta jamajska z ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    200 g
  • masło

    10 dag
  • łyżka oliwy

  • sól

  • skórka z pomarańczy

  • kokos

    50 gr
  • cukier

    50 gr
  • mleko

    150 ml
  • cukier waniliowy

  • jajka

    2
  • łyzka mąki ziemniaczanej

  • sól

  • ananas z puszki

    1 puszka
  • woda zimna

    3 łyżki
  • rum

    2 łyżki
  • kiwi

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobic caisto kruche jak na tarte. Połaczyc wszystko zagniesc, dac na godz do lodówki. Potem rozwałkowac i wylożyc na nasmarowana blaszke, nakłuc dno i do piekarnika na 10 minut na 200st. Wyjac lekko przestudzić.
Kokos zalac mlekiem. Kiwi pokroic na plasterki, ananas odsaczyc drobno pokroić. Owoce ulozyc na ciescie. (mozna wykorzystac inne np mandarynki czy pomarańcze).
Zółtka ubic z cukrem i cukrem waniliowym oraz rumem i maka ziemniaczana. Białka z sola ubic na sztywna piane. Kokos dodać do masy z zółtkami, nastepnie dodac piane i wszystko wymeiszac. Zalac owoce i wstawic do piekarnika na 200st. az do zrumienienia sie ciasta. Jesc ostygnięte.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

10.12.2011 18:47
Juz sama nazwa brzmi pysznie!

Emilia22

27.09.2010 11:50
pycha

buksiak12

26.09.2010 12:11
musi być pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat